Hétköznapok a győri irodában

Győrben 2003-ban indítottuk a munkát a Győri Baptista Gyülekezet épületében. Itt – a gyülekezeti házban – található a Szeretetszolgálat irodája és egy kis raktárhelyiség is. Az elmúlt közel tíz évben sokféle módon segítette ez az iroda a környéken élő szükségben lévőket. Jelenleg is több programunk van, melyeket helyi önkéntesek végeznek.

Az egyik rendszeres szolgálat a hajléktalanok téli időszakban történő étkeztetése. Négy nyugdíjas hölgy vállalja hétről hétre – novembertől áprilisig -, hogy meleg ételt főz a hajléktalanoknak. Általában egy alkalommal 40-50 rászorulónak tudunk meleg vacsorát adni. Az utóbbi években szegényebb családok is eljönnek az esti ételosztásra és ételhordóban  visznek el néhány adagot a családtagjaiknak. Egyszerre nyolc embert tudunk leültetni az étkezéshez egy kisebb helyiségben, őket váltja a következő csoport.

A másik állandó programunk a ruha és egyéb adományok osztása. Az adományok zömét a város lakói hozzák be az irodába. A ruhaakciók a város központjában található baptista gyülekezeti ház nagy előterében zajlanak.

Minden évben részt veszünk a Cipősdoboz Akcióban. 2011-ben 1100 ajándékdobozt gyűjtöttünk össze, melyeket a helyi és környékbeli családsegítő szolgálatokon keresztül osztottunk ki.

Mivel az irodánk a város központjában található, így sokan megtalálnak minket különböző problémákkal.  A lehetőségeinkhez mérten mindenkinek igyekszünk segíteni.

 

This post is also available in: angol


Post Tags: , , , , , , ,