A Mi Dalunk 2013

midalunk_képHa van egy énekelni szerető, ütőképes csapatotok, vagy ha még nincs, de részt vennétek egy világraszóló rekordkísérletben, akkor ez az olDAL nektek szól. Tehát új, csak most alakuló kórusokra is számítunk! Kórusonként minimum 12 fő szükséges! Profi, amatőr, sőt alkalmi kórusok is részt vehetnek a rekordkísérletben.

Május 30-án -csütörtökön- a visszaszámláló lejár, és az ország minden részén, egyazon pillanatban felcsendül A MI DALUNK. A remélhetőleg rekordszámú kórus egy időpontban, sok-sok településen, sőt településenként akár több helyen is ugyanazt a dalt fogja énekelni.

A résztvevő kórusok számát hivatalos jegyzőkönyvben rögzítik, és a rekordot hitelesítik. A hitelesítéshez kórusonként egy darab videofelvételre alkalmas okos telefon szükséges. A pontos időzítést és a zenei alapot egy országos rádió szolgáltatja majd, melynek kihangosításához a legkülönfélébb módokat eszelhetitek ki.

  1. Regisztráltok a www.amidalunk.hu oldalon.
  2. 2. A regisztráció után letölthetitek a dalt, amit meg kell tanulni egy vagy több szólamban. Aki igényli, annak elküldjük a kottákat is.
  3. 3. A MI DALUNK-hoz egy rövid kis koreográfia is készül, amit a kórusoknak meg kell tanulni, és kreatív módon az előadásba beilleszteni!
  4. 4. Ezután szorgalmasan gyakoroltok, és gyakoroltok, és gyakoroltok…

A nagy napon – immár tökéletesen felkészülve- kivonultok az előre egyeztetett (akár nyilvános) területre, ahol egy (általatok) kihangosított országos rádió utasításait követitek. A járókelők, a barátok, a rokonok és a kamerák előtt – az ország sok-sok hasonló kórusával teljesen egyszerre- felcsendül A MI DALUNK.

Kellő számú kórus jelentkezése és közreműködése esetén (kórusonként minimum 12 fő !) – egy hatalmas rekord megvalósításának lehettek részesei!

Új kórust úgy alakítsatok, hogy legyen felelős vezetője, akiben megbíztok, illetve számoljatok azzal, hogy minden kórus produkciójához külön kell biztosítani majd a rádió kihangosítását és a rekord hitelesítéséhez szükséges, videófelvétel készítésére alkalmas okos telefont, hozzáértő tulajdonosával együtt.

Tehát május 30-án csütörtökön, A MI DALUNK országos rekordkísérlet!


Post Tags: , ,